måndag 24 september 2007

En dag med Morfar

Nu har jag i allt som allt spenderat 27,5 h hos morfar. Tristressen är total. Den största spänningen att finna, är de eviga försöken att gömma sig undan morfar och hans berättelser/moodkillers. Wosh, att en enda person kan vara så monoton och träaktig i sina konversationer! Bara det i sig självt är ganska fascinerande, rent utav upplivande . . .

Hade morfars granne haft en hjärna och införskaffat ett skydd på sin router hade jag inte suttit här nu (dels för att jag inte haft Internet till mig blogg, men framför allt för att jag avlidit av trist ressen). Till honom är jag evigt tacksam. Hade det inter varit så kallt hade jag traskat över till honom och förärat honom med en kolossal puss för hans dumdristighet!

För er som aldrig haft äran att träffa min morfar kan jag endast berätta om "klassikerna"

Kameran
Han visar alla kort som för tillfället finns i hans digitalkamera (han har ett stort minneskort, tro mig . . .). Du får en berättelse eller en förklaring till varje bild a.l.a 5-10 min. Sista steget: Du blir fotad.
Vanlig kommentar: "Minns du den här människan. Du träffade honom/henne när du var ett halvt år gammal"
Reminder: Håll masken. Gäspa inte.

Gitarrerna
Han visar dig sina senaste skapelser, spelar en liten trudelutt och pratar om träslagret. Sedan räcker han över gitarren och du måste provspela - även om du inte hållit i en gitarr på 4 år.
Vanlig kommentar: " Vet du vad som är utmärkande för den här gitarren?"
Reminder: Kolla upp om de tv-program du vill se under hans vistelse går i repris - han brukar pricka in deras normala sändningstider med gitarrvisningarna.

Fotoalbumet
Du visas massa svart/vita foton av familjen Ågren, ca. 50 år tillbaka i tiden. OBS! Detta kan endast inträffa hemma hos honom.
Vanlig kommentar: "Det här var min morfars farmors kusins fru. Hon gillade att skala potatis. Faktum är att på hennes tid var hon snabbast i världen på att skala dem. En potatis på en halv sekund!"
Reminder: Säg inte emot även om tjuren i berättelsen skulle väga mer än vad tre tjurar kan väga tillsammans. Du kommer ändå inte vinna . . .

"Personer han känner" -historier
Du får höra om någon människa han träffat och vad den har åstadkommit - under hela dennes livstid. Du behöver inte känna personen, eller ens veta vem det är.
Vanlig kommentar: "Vi träffades första gången 1963, eller hm . . var det 62. Kanske 64 . . Ja ja, det var nog 63 i alla fall på hösten, eller kanske sommaren . . . hm . . det var nog sensommaren" osv
Reminder: Håll ögonen öppna för att undvika pinsamheter. Du behöver dock inte minns, ty det är varken relevant eller kommer ändra ditt liv, men troligtvis upprepas inom en fem minuters krets.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow *drool* Din morfar verkar vara en underbar varelse!